Over ons

Rotaract Club Breda staat voor voldoening gevend en liefhebberij in alles wat we voor elkaar doen.

 

Een goede balans tussen het realiseren van een glimlach en het creëren van verbondenheid.

Wat is Rotaract Club Breda?

Rotaract Club Breda is een serviceclub voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar, werkend of studerend. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Deze goede doelen richten zich op (groepen) mensen, die het minder getroffen hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er veel geleerd en ervaring opgedaan door het organiseren van projecten, het volgen van trainingen en workshops en door bedrijfsbezoeken of sprekers.

Rotaract Club Breda bestaat dit jaar ruim 35 jaar. Met zes leden organiseren wij diverse projecten om goede doelen te steunen. Daarnaast nemen we geregeld deel aan een bedrijfsbezoek of proberen we ons op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Rotaract Club Breda staat voor voldoening gevend en liefhebberij in alles wat we voor elkaar doen. Een goede balans tussen het realiseren van een glimlach bij anderen en het creëren van verbondenheid, zowel binnen de club als daar buiten.

Inzet voor het goede doel

Rotaract Club Breda is serviceclub. Wij willen daarom iets betekenen voor anderen in de samenleving. Er wordt een in de drie weken vergadert om te bespreken welk goede doelen we willen gaan steunen maar vooral om te bepalen wat daarvoor georganiseerd kan worden. Bij Rotaract Club Breda kun je daarom volop leuke dingen doen en een toegevoegde waarden zijn voor de Bredanaren. Help bijvoorbeeld mee bij fundraisings- of doeprojecten zoals het verkopen van boterletters of breng een uniek stadspecifiek Monopolyspel uit voor het goede doel.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Rotaract Club Breda krijg je de kans om in een gemoedelijke omgeving je organisatietalent te ontwikkelen en jezelf verder te ontplooien. Leer bij ons meer over de organisatie van (internationale) fundraisingsprojecten, ontdek je leiderschapscapaciteiten in trainingsweekenden of doe mee aan seminars en internationale conferenties.

Ontmoetingen en gezelligheid

Via de Rotaract community leer je snel mensen binnen én buiten Nederland kennen. Rotarcters leren graag meer over andere culturen, dit wordt gefaciliteerd door ieder jaar aan allerlei nationale en internationale Rotaract evenementen deel te nemen. Maar ook binnen onze Club en tussen clubs onderling vind je veel gezelligheid in de clubweekenden, feesten en borrels.