Over ons

Rotaract Club Breda staat voor voldoening gevend en liefhebberij in alles wat we voor elkaar doen.

 

Een goede balans tussen het realiseren van een glimlach en het creëren van verbondenheid.

Wat is Rotaract Club Breda?

Rotaract Club Breda is een serviceclub voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar, werkend of studerend. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Deze goede doelen richten zich op (groepen) mensen, die het minder getroffen hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er veel geleerd en ervaring opgedaan door het organiseren van projecten & workshops, het volgen van trainingen en door bedrijfsbezoeken of het bijwonen van lezingen.

Rotaract Club Breda bestaat dit jaar ruim 35 jaar. Met vijf leden organiseren wij diverse projecten om met de opbrengst daarvan lokale goede doelen te steunen. Daarnaast nemen we geregeld deel aan een bedrijfsbezoek of proberen we ons op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Rotaract Club Breda staat voor voldoening gevend en liefhebberij in alles wat we voor elkaar doen. Een goede balans tussen het realiseren van een glimlach bij anderen en het creëren van verbondenheid, zowel binnen de club als daar buiten.

Inzet voor het goede doel

Rotaract Club Breda is een serviceclub. Daarom willen wij iets betekenen voor anderen in de samenleving. Er wordt eens in de drie weken vergadert om te bespreken welk goede doelen we willen gaan steunen. Maar vooral om te bepalen wat daarvoor kan worden georganiseerd. Bij Rotaract Club Breda kun je volop leuke dingen doen en van toegevoegde waarden zijn voor de Bredanaren. Help bijvoorbeeld mee bij fundraisings- of doeprojecten, zoals het verkopen van boterletters of zakjes chocolade paaseitjes voor het goede doel.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Rotaract Club Breda krijg je de kans om in een gemoedelijke omgeving je organisatietalent te ontwikkelen en jezelf verder te ontplooien. Leer bij ons meer over de organisatie van (internationale) fundraisingsprojecten, ontdek je leiderschapscapaciteiten in een trainingsweekend of doe mee aan seminars en internationale conferenties.

Ontmoetingen en gezelligheid

Via de Rotaract community leer je snel mensen binnen én buiten Nederland kennen. Rotaracters leren graag meer over andere culturen, dit wordt gefaciliteerd doordat je ieder jaar aan (inter)nationale Rotaract evenementen kunt deelnemen. Uiteraard vind je binnen onze club en bij andere clubs veel gezelligheid tijdens de clubweekenden en bij feesten en borrels.